Avoinna

MA 8–18 | TI 8–16 | KE 12–18 | TO 8–18 | PE 8–16

Ajanvaraus
044 744 8444
Etusivu > Palvelut > Kirurgia

Kirurgia

Suoritamme monipuolisia leikkauksia kuten sterilaatiot, kastraatiot, kasvainten poistot, virtsakivioperaatiot, anaalirauhas- ja nielurisaleikkaukset. Luu- tai nivelleikkauksia vaativat potilaat lähetämme eteenpäin joitakin poikkeuksia lukuunottamatta (esim.häntä- tai varvasamputaatiot.) Useat leikkaukset vaativat tarkastuskäynnin ennen toimenpidettä.

Esitarkastuskäynnillä tehdään terveystarkastus anestesiaa varten, arvioidaan tarvittavan leikkauksen laajuus, tarvittaessa aloitetaan ennen leikkausta/anestesiaa tarvittava lääkitys ja annetaan hinta-arvio. 

Ennen operaatiota aikuiset koirat ja kissat olisi hyvä pitää paastolla 8-10 tuntia. Ennen klinikalle tuloa eläimelle tulee antaa mahdollisuus tehdä kaikki tarpeensa. 

Toimenpide aloitetaan rauhoittamalla eläin. Omistaja voi halutessaan olla potilaan seurassa, kunnes se on nukahtanut. Tämän jälkeen aloitetaan leikkausvalmistelut, jolloin potilaalle asennetaan suonensisäinen kanyyli ja leikkausalue valmistellaan.

Pienet ja lyhyet toimenpiteet voidaan suorittaa suonensisäisessä narkoosissa eli eläin saa nukutusainetta suoraan suoneen.

Isommat leikkaukset suoritetaan inhalaationarkoosissa, jolloin unen syvyyttä säädellään isofluraani-anestesiakaasun avulla.

Isofluraania ja happea potilas saa henkitorveen asennettua intubaatioputkea pitkin. Anestesiaa valvomassa on pieneläinhoitaja ja anestesiavalvontalaite.

Potilas kotiutetaan vasta, kun se on kunnolla herännyt.