Avoinna

MA 8–18 | TI 8–16 | KE 12–18 | TO 8–18 | PE 8–16

Ajanvaraus
044 744 8444
Etusivu > Palvelut > Sairauksien hoito

Sairauksien hoito

Hoidamme kaikkia yleisimpiä pieneläimillä esiintyviä sairauksia, joihin kuuluvat mm. tulehdukselliset sairaudet (esim. korva-, silmä- ja ihotulehdukset) tuki- ja liikuntaelinsairaudet, sydänsairaudet, ruuansulatuskanavan sairaudet, maksa- ja munuaissairaudet sekä nk. endokriiniset sairaudet ( esim. sokeritauti, kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminta.)

Joskus diagnoosin voi tehdä jo pelkkien esitietojen ja kliinisen tutkimuksen perusteella. Tärkeää onkin, että eläimen tuoja osaa kertoa eläinlääkärille sairauden kulusta, mm. milloin oireet ovat alkaneet ja mitä oireita esiintynyt.

Etenkin sisätautien kohdalla vaaditaan monesti jatkotutkimuksia, sillä useat eri sairaudet voivat aiheuttaa samankaltaisia oireita. Näihin jatkotutkimuksiin kuuluvat veri-ja virtsanäytteiden laboratoriotutkimukset sekä ultraääni- ja röntgenkuvaus.

Suositeltavaa on pitää eläin syömättä n. 10 tuntia ennen käyntiä, jotta tarvittavat verinäytetutkimukset sekä rauhoitusta vaativat toimenpiteet voidaan suorittaa samalla käynnillä.